Slimme sokken waarschuwen voor voetproblemen bij diabetespatiënten

Gepubliceerd op 17 januari 2017 om 10:48

BEDRIJFSNIEUWS 16-1-2017 14:07:10

Ondernemer Henk Jan Scholten heeft ‘slimme’ sokken ontwikkeld voor vroege herkenning van wonden aan de voeten van diabetespatiënten door de temperatuur van de huid te meten.

ENGINEERINGNET.NL - Wonden aan de voeten zijn een veelvoorkomend probleem voor mensen met diabetes. De meeste mensen met diabetes krijgen op den duur te maken met zenuwschade. Vaak gebeurt dit in de voeten. Hierdoor merk je niet altijd dat je een wondje hebt en kan een wondje gaan ontsteken.

Vroege herkenning van wonden is daarom belangrijk. Deze ’slimme’ sokken herkennen beschadigingen aan de huid door de temperatuur te meten. Bij een beschadiging gaat namelijk de temperatuur van de huid omhoog.

Via een app krijg je een waarschuwing bij plotselinge temperatuurstijging. Zo kun je op tijd naar de dokter gaan.

Scholten heeft met zijn bedrijf Siren Care een Amerikaanse technologie prijs in de wacht gesleept. Met zijn ‘slimme’ sokken won hij 50.000 dollar. Dit geld gaat hij gebruiken om de techniek uit te breiden om zo ook andere complicaties voortijdig te herkennen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om doorligplekken bij ouderen.

De ‘slimme’ sokken kosten 120 dollar voor zeven paar. Vanaf de lente 2017 zijn ze leverbaar. << (Lydia Heida) (foto: Siren Care)

 

Bron: www.engineeringnet.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.